THE BEST INSPIRATION

Bultjes-baby-hoofd, veel vrouwen hebben last van wat licht bloedverlies in het begin van de zwangerschap. normaal gesproken hebben vrouwen die licht bloedverlies hebben gehad in het eerste trimester geen problemen gedurende de verdere zwangerschap.. Bultje (knobbeltje) op hoofd: oorzaken van bult op hoofdhuid op het hoofd ontstaan mogelijk vreemde knobbeltjes. de knobbels ontstaan op of onder het huidoppervlak of op het bot. deze jeukende of niet-jeukende, zachte of harde, kleine of grote en pijnlijke of pijnloze bultjes ontstaan door verschillende milde tot ernstige oorzaken., via de navelstreng stond je baby tijdens de zwangerschap in contact met jouw bloedbaan. de hormonen die op deze manier zijn doorgegeven, blijven na de geboorte nog een aantal weken in het lichaam van je kindje aanwezig. de pukkeltjes die hiervan het gevolg zijn, zijn eigenlijk kleine verstoppingen van de poriën door een opeenhoping van talg..

Een baby of een jong kind kan verschillende soorten huidproblemen krijgen, variërend van huiduitslag dat bestaat uit slechts enkele kleine plekjes tot grotere delen uitslag verspreid over het lichaam. hieronder worden de verschillende soorten huidproblemen en de bijbehorende symptomen opgesomd:, steenpuist een steenpuist is een huidinfectie van een haarzakje, talgkliertje of nabijgelegen huidweefsel, die in veel gevallen veroorzaakt wordt door een bacterie (stafylococcen). een steenpuist kan op elke plaats van het lichaam ontstaan waar zich haarzakjes, zweet- of talgklieren bevinden. voorkeurslocaties zijn het behaarde hoofd, in de oksels, de liezen en op of tussen de billen..

Van eczeem tot acne: alles over huiduitslag bij je baby. huidproblemen en huiduitslag komen regelmatig voor bij baby’s. het is vaak onschuldig en met wat extra zorg te verhelpen., elodie mendels kinderdermatoloog elodie mendels is kinderdermatoloog in het erasmus mc-sophia kinderziekenhuis in rotterdam, waar zij kinderen ziet met de meest uiteenlopende huidziekten.ook is zij bedenker van het vrolijke (voor)leesboek zalfje voor kinderen met eczeem en hun ouders, om de zorg voor hen op een speelse en eenvoudige manier te kunnen verbeteren..

Luierdermatitis luierdermatitis is de verzamelnaam voor verschillende vormen van irritatie en ontsteking van de huid in de luierstreek. het is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij jonge kinderen.